Torben Aalbers

Ik ben Torben Aalbers en samen met Elsa vlieg ik deze zomer naar Houston om daar twee geweldige weken te hebben met mensen vanuit de hele wereld. Met enthousiasme en nieuwsgierigheid gaf ik me in het najaar van 2017 op voor United Space School. Bezig zijn met projecten als deze heb ik altijd leuk gevonden. Met doorzettingsvermogen en perfectionisme probeerde ik de opdrachten er zo goed mogelijk uit te laten zien. Voor ik het wist was ik door de voorrondes heen. Tijdens de finale was ik enorm blij dat mijn naam op het ticket stond en ik degene was die naar de United Space School in Houston mocht!!

Om wat meer over mijzelf te vertellen. Ik ben 15 jaar en ga volgend schooljaar naar 5 VWO van het Bonhoeffer College Bruggertstraat in Enschede. Dit is ook de stad waar ik woon, samen met mijn vader, moeder en jongere broer. Ik houd van sporten en spelletjes doen. Er wordt vaak gezegd dat ik erg fanatiek ben en graag wil winnen. Iets anders, wat ik heel leuk vind, is reizen. Het ontdekken en leren van andere culturen of mensen vind ik interessant. Mijn droom is dan ook alle landen van de wereld te zien.

Ik hoop dat ik deze zomer een geweldige tijd zal hebben en veel mensen zal ontmoeten. Natuurlijk hoop ik ook een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de missie naar Mars en zelf veel te leren over de ruimte.

Elsa Roorda

Hallo

Ik ben Elsa Roorda en ik zit op het Bonhoeffer College Bruggertstraat, in 5 vwo, met technasium en gymnasium. Dat betekent dat ik over minder dan een jaar moet kiezen wat ik moet studeren, en ik heb nog geen idee :(. Ik hou van tekenen, illustreren en fotograferen, en nog veel andere dingen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, maar ook van alles wat met het menselijk lichaam te maken heeft (dus misschien wordt het wel geneeskunde).

En natuurlijk van ruimtevaart; hierin is zoveel onbekend en daarmee zoveel te ontdekken. Door het onbekende wordt het intrigerend.

3 maandjes geleden ben ik met medestudenten van Bruggertstraat naar Oeganda geweest en een jaar ervoor naar China, naar de Verenigde Staten moet dus wel goed komen!

Blogs

Galerij 2018

By admin  /  July 9, 2019
Galerij

Read More

De laatste dag….

By Torben Aalbers  /  August 6, 2018
Alhoewel het vandaag de laatste dag was van twee geweldige weken United Space School, was dit één van de leukste…

Read More

De dag des presentaties (en de voetbalwedstrijd)

By Elsa Roorda  /  August 5, 2018
Vandaag werden we erg rustig wakker in een beachhouse van een andere gastfamilie. De rust was echter van korte duur,…

Read More

De laatste loodjes voor de presentatie

By Torben Aalbers  /  August 4, 2018
Vandaag stond in het teken van het voorbereiden van de presentatie en jouw eigen parodie op een liedje. De hele…

Read More

The CAVE

By Elsa Roorda  /  August 3, 2018
Onze habitat op mars, the CAVE, krijgt zo zijn vorm (met een aantal estimates, maar ook een aantal guesstimates). Vandaag…

Read More

Voorbereiding voor presentatie

By Torben Aalbers  /  August 2, 2018
Nadat we gisteren probeerden zoveel mogelijk van het project al af te ronden, kwam vandaag het Tiger Team langs. Voor…

Read More

En weer aan het werk…

By Elsa Roorda  /  August 1, 2018
Achja, we moesten vandaag dus weer aan het werk. Morgen hebben we de tigerteam reviews (oftewel feedback). Hiervoor moeten we…

Read More

Weer aan het werk…

By Torben Aalbers  /  July 31, 2018
Vandaag was het weekend voorbij en gingen we weer aan het werk met ons project. Vandaag was tevens ook de…

Read More

De culture fair

By Elsa Roorda  /  July 30, 2018
Vandaag brak de langverwachte dag van de culture fair aan. Hiervoor moest iedereen eten bereiden en een presentatie of een…

Read More

Een rustdag…

By Torben Aalbers  /  July 30, 2018
Vandaag begon ik de dag erg uitgerust, nadat mijn gastgezin ons had laten uitslapen. We ontbeten met wafels in de…

Read More

Johnson Space Center

By Elsa Roorda  /  July 28, 2018
We begonnen vandaag met een tour door het Space Center, we begonnen bij de mission control rooms. Van hieruit zijn…

Read More

Excursie in Houston

By Torben Aalbers  /  July 27, 2018
Hoewel we vandaag begonnen op de universiteit, waar we nog een spreker hadden. Vervolgens was het onze beurt om de…

Read More

Let’s get started y’all!

By Elsa Roorda  /  July 26, 2018
Vandaag konden echt beginnen. We hadden een hele dag op de universiteit (UHCL). (Vandaag kwamen we er pas echt achter…

Read More

Dag 3: Teamwork!

By Torben Aalbers  /  July 25, 2018
Vandaag was een erg spannende dag, want vandaag werd bekend gemaakt in welk team je de komende twee weken in…

Read More

De eerste echte dag, de interviews

By Elsa Roorda  /  July 24, 2018
Vandaag mochten we lekker uitslapen, maar alsnog werd ik om 4 uur ‘s nachts wakker (jetlag…). Omdat we al zo…

Read More

De reis naar Houston

By Elsa Roorda  /  July 23, 2018
Gister (daarmee bedoel ik van 05:00 in Nederland tot 22:00 in Texas) hebben we gereisd van Enschede, via Schiphol, naar…

Read More

Aangekomen in Houston

By Torben Aalbers  /  July 23, 2018
Op 22 Juli 2018 was het dan eindelijk zover. Vanaf Schiphol vertrok een vliegtuig op weg naar Houston met als…

Read More

Laatste voorbereidingen

By Elsa Roorda  /  July 20, 2018
Morgen ga ik mijn tas inpakken, maar als ik terugkijk op alle voorbereiding heb ik toch het meeste al wel…

Read More

Op weg naar Houston

By Torben Aalbers  /  July 19, 2018
Drie kwart jaar geleden in het najaar van 2017 werd mij voor het eerst verteld over United Space School door…

Read More