Deelnemers 2018

Dit jaar vertegenwoordigen Elsa Roorda en Torben Aalbers Nederland tijdens de United Space School. Maar wie zijn Elsa en Torben?

Elsa Roorda

Hallo 🙂

Ik ben Elsa Roorda en ik zit op het Bonhoeffer College Bruggertstraat, in 5 vwo, met technasium en gymnasium. Dat betekent dat ik over minder dan een jaar moet kiezen wat ik moet studeren, en ik heb nog geen idee :(. Ik hou van tekenen, illustreren en fotograferen, en nog veel andere dingen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, maar ook van alles wat met het menselijk lichaam te maken heeft (dus misschien wordt het wel geneeskunde).

En natuurlijk van ruimtevaart; hierin is zoveel onbekend en daarmee zoveel te ontdekken. Door het onbekende wordt het intrigerend.

3 maandjes geleden ben ik met medestudenten van Bruggertstraat naar Oeganda geweest en een jaar ervoor naar China, naar de Verenigde Staten moet dus wel goed komen!

Torben Aalbers

Ik ben Torben Aalbers en samen met Elsa vlieg ik deze zomer naar Houston om daar twee geweldige weken te hebben met mensen vanuit de hele wereld. Met enthousiasme en nieuwsgierigheid gaf ik me in het najaar van 2017 op voor United Space School. Bezig zijn met projecten als deze heb ik altijd leuk gevonden. Met doorzettingsvermogen en perfectionisme probeerde ik de opdrachten er zo goed mogelijk uit te laten zien. Voor ik het wist was ik door de voorrondes heen. Tijdens de finale was ik enorm blij dat mijn naam op het ticket stond en ik degene was die naar de United Space School in Houston mocht!!

Om wat meer over mijzelf te vertellen. Ik ben 15 jaar en ga volgend schooljaar naar 5 VWO van het Bonhoeffer College Bruggertstraat in Enschede. Dit is ook de stad waar ik woon, samen met mijn vader, moeder en jongere broer. Ik houd van sporten en spelletjes doen. Er wordt vaak gezegd dat ik erg fanatiek ben en graag wil winnen. Iets anders, wat ik heel leuk vind, is reizen. Het ontdekken en leren van andere culturen of mensen vind ik interessant. Mijn droom is dan ook alle landen van de wereld te zien.

Ik hoop dat ik deze zomer een geweldige tijd zal hebben en veel mensen zal ontmoeten. Natuurlijk hoop ik ook een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de missie naar Mars en zelf veel te leren over de ruimte.

Achter de schermen

Om dit project jaarlijks op te zetten gebeurt er behoorlijk wat achter de schermen. Het project is wordt mede mogelijk gemaakt door bovenstaande mensen.