Deelnemers 2018

Dit jaar vertegenwoordigen Marel Vrerink en Ian Rempkens Nederland tijdens de United Space School. Maar wie zijn Marel en Ian?

Marel Vrerink

Hoi! Ik ben Marel Vrerink en deze zomer vlieg ik, samen met Ian, naar Houston om deel te nemen aan United Space School 2019. Ik ben 17 jaar en ik heb het afgelopen schooljaar 6 VWO op CSG Reggesteyn te Nijverdal met succes afgerond :). Nu moet ik na de zomer natuurlijk beginnen aan mijn studietijd: ik ga Technische Natuurkunde studeren aan Universiteit Twente.

Misschien ziet u het al wel een beetje aankomen, maar een van mijn interesses is dan ook natuurkunde (en natuurlijk sterrenkunde!). Ik vind het erg leuk om te leren over de natuurwetten hier op aarde, maar eveneens trekken de sterrenkunde en ruimtevaart mij erg! Ik lees hier dan ook veel over op het internet. Naast ruimtevaart, natuur- en sterrenkunde houd ik ook erg veel van lezen, series kijken en reizen. Dat moet goedkomen dus!

Ik kan niet wachten tot ik echt bij United Space School 2019 zit, en alle anderen kan ontmoeten en allerlei nieuwe dingen kan leren!

 

Ian Rempkens

Ik ben Ian Rempkens en ik ben 17 jaar, ik doe VWO op het Bonhoeffer College Bruggertstraat en volgend jaar zit ik in het examenjaar. Bij het voorstellen hoort natuurlijk welke studierichting ik wil gaan doen, maar daar heb ik nog geen idee van. Ik vind bedrijfsgerichte studies wel wat voor mij maar ben ook geïnteresseerd in de wetenschappelijke tak, van biologische studies tot lucht- en ruimtevaarttechniek.

Ik doe aan basketbal en ik vind het ook leuk om af en toe met wat vrienden te voetballen, verder kan ik niet zonder mijn series op Netflix. Deze drie dingen zorgen er onder andere voor dat ik mijn vakantie doorkom in de laatste dagen tot United Space School.

Toen ik hoorde van United Space School wilde ik meteen mijn best doen om het ticket te halen en nu dat is gelukt kan ik niet wachten tot het begint!

Achter de schermen

Om dit project jaarlijks op te zetten gebeurt er behoorlijk wat achter de schermen. Het project is wordt mede mogelijk gemaakt door bovenstaande mensen.