En weer naar huis…

Gisterochtend moest ik om 6.00 uit bed om afscheid te kunnen nemen van Emma en Echo, die vroeg naar het vliegveld werden gebracht. Afscheid nemen was niet leuk, maar het ergste moest nog komen. Rond 10.00 werd ik samen met Sheetal naar de Host Family Centre gebracht. Hier was het afscheid nemen van het gastgezin :(. Om 10.45 werd Ian en ik opgehaald door het busje, samen met wat anderen.

 

Op het vliegveld gingen we inchecken, gelukkig zaten we in dezelfde terminal als de meeste anderen van ons busje! We hebben samen gewacht totdat we moesten boarden, en zijn PW, Mac en Christo nog tegengekomen, en later ook Hannah, Harry en Alex.

 

Helaas kwam dan toch echt de tijd voor ons om te boarden en het laatste afscheid te nemen. Op weg naar het vliegtuig…

 

Intussen zijn we weer thuis, met die heerlijke jetlag, maar wel fijn om iedereen hier weer te zien! Ik mis alle anderen nu al, en kan niet wachten totdat ik ze hopelijk weer een keer zie!

 

-Marel

 

Dag 14 – graduation en pool party

De laatste dag is voorbij 😔, het is veel te snel gegaan. Vanochtend ben ik dan toch maar een beetje begonnen met spullen pakken, en daarna was het tijd voor de graduation.

Er werden eerst veel speeches gegeven door mensen van de organisatie, en toen iedereen z’n diploma binnen had was het tijd voor de bedankspeeches. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen mijn gastgezin en mentors te bedanken.

 

Na alle speeches was het tijd voor foto’s, heel veel foto’s…..

En de allerlaatste activiteit van USS 2019 was de poolparty. Een super gezellige avond waar iedereen z’n handtekening zette op elkaars shirt, maar ook een verdrietige toen het tijd was om afscheid te nemen.

 

Ik heb net mijn huisgenoot Jeaustin uitgezwaaid, hij is al op weg naar het vliegveld. Op het vliegveld zie ik nog een stuk of 8 students om voor de laatste keer afscheid te nemen en dan is USS 2019 echt afgelopen.

 

2 ongelofelijk drukke geweldige weken die ik nooit zal vergeten, en zo veel vrienden gemaakt over de hele wereld. 🌏 🚀 ♥

Dag 13 – Presentaties

Dus, de dag des oordeels is aangebroken: presentaties. Vanochtend zijn wij langs Fry’s gewwest, waar ze het ISS hebben nagebouwd, daarna was het naar de presentaties. Iedereen was zenuwachtig maar de presentaties waren goed! De vragen na de tijd waren wel pittig, maar we hebben het overleefd ;).

 

‘s Avonds zijn we met veel man naar de Kemah boardwalk gegaan, ik ben o.a. in de achtbaan en het reuzenrad geweest. Er waren lange rijen maar dat was juist ook weer gezellig!

-Marel

Dag 12 – Astros game

De laatste schooldag alweer! Ik besef nu opeens dat het er al bijna op zit, maar eerst nog even de presentatie😬 en de graduation.

Vandaag waren alle teams afzonderlijk bezig met het afmaken en oefenen van de presentatie. Het was nog even stressen met de laatste details, maar ik heb onze presentatie uiteindelijk 1 minuut voor de deadline ingeleverd.

Oh even een fotootje van mijn heerlijk Amerikaanse lunch, een sandwich met chips en mayonaise 😕.

Aan het eind van de schooldag kreeg ik bijzonder nieuws van de head teacher. Ik mag bij de graduation een korte bedank-speech geven.

In de avond gingen we naar de Astros game, een honkbalwedstrijd in een groot en bijna vol stadion. Na de wedstrijd was er een vuurwerkshow om te vieren dat de Astros hadden gewonnen met 10-2.

Draaien is te veel werk😅

 

Dag 11 – the Martian

Vandaag hoorden we ons project af te ronden om morgen voor de presentaties te oefenen. Het komt erop neer dat iedereen morgenochtend nog wat doet ;).

 

‘s Avonds hebben we de Martian gekeken met aardappel snacks. Na de film konden we vragen stellen aan een panel over of de dingen in de film echt mogelijk waren. Mijn les hieruit: ducttape fixt alles!

 

-Marel

Dag 10 – Tiger team en Game night

Vandaag moest elk team zijn project presenteren voor het Tiger team. Kort samengevat zijn dit mensen die ons confronteren met alle zwakke punten in ons idee, en dat bleek een lange lijst te zijn. 😬

Verder zijn we vandaag begonnen met het bouwen van het model van de habitat en hebben we onze team song afgemaakt. Ook kregen we een speciale rondleiding in de ‘NASA archives’, waar we bijvoorbeeld tussen de originele documenten van alle Space shuttle en Apollo missies liepen.

We werkten vandaag door tot bijna 18:00 en daarna was het tijd voor het working dinner, direct gevolgd door de Game night die in hetzelfde gebouw plaatsvond.

 

 

 

Dag 9 – Tokens uitwisseling

Vandaag zijn we weer aan t werk gegaan. We hebben vanochtend eerst onze tokens uitgewisseld, en daarna hebben we ons project verder gemaakt en onze laatste twee lezers gehad.

‘s Avonds zijn we wezen klimmen, wat erg leuk was! Niemand is verkeerd gevallen dus groot succes!😂

 

-Marel

Dag 8 – Putt Putt funhouse

Vandaag was het weer tijd voor het project. Vorige week ging het wat moeizaam, maar vandaag heeft green team vooruitgang geboekt. Ik was vandaag bezig met de life support systems voor in de habitat. Met een combinatie van 4 recyclingsystemen hebben we een gesloten kringloop van chemische reacties gevormd waarmee we water en zuurstof garanderen, en koolstofdioxide kunnen scrubben uit de lucht (ik ga het verder niet uitleggen daar heeft niemand behoefte aan denk ik).

Ook waren er vandaag weer twee lectures. Eerst hadden we een Skype call met Chris Hadfield, een Canadese astronaut. Hij beantwoorde onze vragen over zijn ervaringen in de ruimte en hielp ons met ons project. Daarna gaf een ander speciaal persoon een presentatie, een ruimtetoiletdesigner die astronauten ook heeft getraind om de ruimtetoiletten te gebruiken.

Na school ging ik met mijn gastgezin naar de souvenirwinkel en na souvenirs te hebben gekocht gingen we naar het all you can eat Chinese restaurant.

De volgende stop was het Putt Putt Funhouse, een midgetgolf en arcade game hal. Iedereen kon kiezen uit 4 activiteiten om te doen, ik deed het midgetgolfen, de bumping cars, de bumping boats en het lasergamen. Het was een gezellige avond!

Day 7 – Culture Faire

Na vanochtend wat vroeg op te zijn gestaan hebben we onze maaltijden voor de Culture Faire afgemaakt, ik en Ian hebben samen een kapsalon gemaakt. Na de haast om het allemaal op tijd af te krijgen zijn we met het gastgezin naar de kerk geweest.

 

Na kerk was het snel alles opwarmen en op weg naar de culture faire! Iedereen had lekker eten gemaakt, er was helaas te veel om alles te proeven… Na het eten moest iedereen een soort optreden doen met iets cultureels uit hun land, zo heeft Schotland ons een dans geleerd, Italië zong een nummer en Australië heeft ons de lokale ‘slang’ geleerd. Wij hebben tien man naar voren geroepen om te spijkerpoepen, het viel erg in de smaak!

 

 

Na de optredens kregen we line dance les, dit was erg leuk! We hebben meerdere dansen geleerd en erg veel gelachen 🙂

 

-Marel