Blog

By Marel Vrerink  /  August 6, 2019

En weer naar huis…

Gisterochtend moest ik om 6.00 uit bed om afscheid te kunnen nemen van Emma en Echo, die vroeg naar het vliegveld werden gebracht. Afscheid nemen was niet leuk, maar het ergste moest nog komen. Rond 10.00 werd ik samen met Sheetal naar de Host Family Centre gebracht. Hier was het afscheid nemen van het gastgezin :(. Om 10.45 werd Ian en ik opgehaald door het busje, samen met wat anderen.

 

Op het vliegveld gingen we inchecken, gelukkig zaten we in dezelfde terminal als de meeste anderen van ons busje! We hebben samen gewacht totdat we moesten boarden, en zijn PW, Mac en Christo nog tegengekomen, en later ook Hannah, Harry en Alex.

 

Helaas kwam dan toch echt de tijd voor ons om te boarden en het laatste afscheid te nemen. Op weg naar het vliegtuig…

 

Intussen zijn we weer thuis, met die heerlijke jetlag, maar wel fijn om iedereen hier weer te zien! Ik mis alle anderen nu al, en kan niet wachten totdat ik ze hopelijk weer een keer zie!

 

-Marel

 

By Ian Rempkens  /  August 5, 2019

Dag 14 – graduation en pool party

De laatste dag is voorbij 😔, het is veel te snel gegaan. Vanochtend ben ik dan toch maar een beetje begonnen met spullen pakken, en daarna was het tijd voor de graduation.

Er werden eerst veel speeches gegeven door mensen van de organisatie, en toen iedereen z’n diploma binnen had was het tijd voor de bedankspeeches. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen mijn gastgezin en mentors te bedanken.

 

Na alle speeches was het tijd voor foto’s, heel veel foto’s…..

En de allerlaatste activiteit van USS 2019 was de poolparty. Een super gezellige avond waar iedereen z’n handtekening zette op elkaars shirt, maar ook een verdrietige toen het tijd was om afscheid te nemen.

 

Ik heb net mijn huisgenoot Jeaustin uitgezwaaid, hij is al op weg naar het vliegveld. Op het vliegveld zie ik nog een stuk of 8 students om voor de laatste keer afscheid te nemen en dan is USS 2019 echt afgelopen.

 

2 ongelofelijk drukke geweldige weken die ik nooit zal vergeten, en zo veel vrienden gemaakt over de hele wereld. 🌏 🚀 ♥

By Marel Vrerink  /  August 4, 2019

Dag 13 – Presentaties

Dus, de dag des oordeels is aangebroken: presentaties. Vanochtend zijn wij langs Fry’s gewwest, waar ze het ISS hebben nagebouwd, daarna was het naar de presentaties. Iedereen was zenuwachtig maar de presentaties waren goed! De vragen na de tijd waren wel pittig, maar we hebben het overleefd ;).

 

‘s Avonds zijn we met veel man naar de Kemah boardwalk gegaan, ik ben o.a. in de achtbaan en het reuzenrad geweest. Er waren lange rijen maar dat was juist ook weer gezellig!

-Marel

By Ian Rempkens  /  August 3, 2019

Dag 12 – Astros game

De laatste schooldag alweer! Ik besef nu opeens dat het er al bijna op zit, maar eerst nog even de presentatie😬 en de graduation.

Vandaag waren alle teams afzonderlijk bezig met het afmaken en oefenen van de presentatie. Het was nog even stressen met de laatste details, maar ik heb onze presentatie uiteindelijk 1 minuut voor de deadline ingeleverd.

Oh even een fotootje van mijn heerlijk Amerikaanse lunch, een sandwich met chips en mayonaise 😕.

Aan het eind van de schooldag kreeg ik bijzonder nieuws van de head teacher. Ik mag bij de graduation een korte bedank-speech geven.

In de avond gingen we naar de Astros game, een honkbalwedstrijd in een groot en bijna vol stadion. Na de wedstrijd was er een vuurwerkshow om te vieren dat de Astros hadden gewonnen met 10-2.

Draaien is te veel werk😅

 

By Marel Vrerink  /  August 2, 2019

Dag 11 – the Martian

Vandaag hoorden we ons project af te ronden om morgen voor de presentaties te oefenen. Het komt erop neer dat iedereen morgenochtend nog wat doet ;).

 

‘s Avonds hebben we de Martian gekeken met aardappel snacks. Na de film konden we vragen stellen aan een panel over of de dingen in de film echt mogelijk waren. Mijn les hieruit: ducttape fixt alles!

 

-Marel

By Ian Rempkens  /  August 1, 2019

Dag 10 – Tiger team en Game night

Vandaag moest elk team zijn project presenteren voor het Tiger team. Kort samengevat zijn dit mensen die ons confronteren met alle zwakke punten in ons idee, en dat bleek een lange lijst te zijn. 😬

Verder zijn we vandaag begonnen met het bouwen van het model van de habitat en hebben we onze team song afgemaakt. Ook kregen we een speciale rondleiding in de ‘NASA archives’, waar we bijvoorbeeld tussen de originele documenten van alle Space shuttle en Apollo missies liepen.

We werkten vandaag door tot bijna 18:00 en daarna was het tijd voor het working dinner, direct gevolgd door de Game night die in hetzelfde gebouw plaatsvond.

 

 

 

By Marel Vrerink  /  July 31, 2019

Dag 9 – Tokens uitwisseling

Vandaag zijn we weer aan t werk gegaan. We hebben vanochtend eerst onze tokens uitgewisseld, en daarna hebben we ons project verder gemaakt en onze laatste twee lezers gehad.

‘s Avonds zijn we wezen klimmen, wat erg leuk was! Niemand is verkeerd gevallen dus groot succes!😂

 

-Marel

By Ian Rempkens  /  July 30, 2019

Dag 8 – Putt Putt funhouse

Vandaag was het weer tijd voor het project. Vorige week ging het wat moeizaam, maar vandaag heeft green team vooruitgang geboekt. Ik was vandaag bezig met de life support systems voor in de habitat. Met een combinatie van 4 recyclingsystemen hebben we een gesloten kringloop van chemische reacties gevormd waarmee we water en zuurstof garanderen, en koolstofdioxide kunnen scrubben uit de lucht (ik ga het verder niet uitleggen daar heeft niemand behoefte aan denk ik).

Ook waren er vandaag weer twee lectures. Eerst hadden we een Skype call met Chris Hadfield, een Canadese astronaut. Hij beantwoorde onze vragen over zijn ervaringen in de ruimte en hielp ons met ons project. Daarna gaf een ander speciaal persoon een presentatie, een ruimtetoiletdesigner die astronauten ook heeft getraind om de ruimtetoiletten te gebruiken.

Na school ging ik met mijn gastgezin naar de souvenirwinkel en na souvenirs te hebben gekocht gingen we naar het all you can eat Chinese restaurant.

De volgende stop was het Putt Putt Funhouse, een midgetgolf en arcade game hal. Iedereen kon kiezen uit 4 activiteiten om te doen, ik deed het midgetgolfen, de bumping cars, de bumping boats en het lasergamen. Het was een gezellige avond!

By Marel Vrerink  /  July 29, 2019

Day 7 – Culture Faire

Na vanochtend wat vroeg op te zijn gestaan hebben we onze maaltijden voor de Culture Faire afgemaakt, ik en Ian hebben samen een kapsalon gemaakt. Na de haast om het allemaal op tijd af te krijgen zijn we met het gastgezin naar de kerk geweest.

 

Na kerk was het snel alles opwarmen en op weg naar de culture faire! Iedereen had lekker eten gemaakt, er was helaas te veel om alles te proeven… Na het eten moest iedereen een soort optreden doen met iets cultureels uit hun land, zo heeft Schotland ons een dans geleerd, Italië zong een nummer en Australië heeft ons de lokale ‘slang’ geleerd. Wij hebben tien man naar voren geroepen om te spijkerpoepen, het viel erg in de smaak!

 

 

Na de optredens kregen we line dance les, dit was erg leuk! We hebben meerdere dansen geleerd en erg veel gelachen 🙂

 

-Marel

By Ian Rempkens  /  July 28, 2019

Dag 6 – Galveston Beach en Dynamo match

Vandaag was de eerste vrije dag, de host family day. Met een paar andere host families en students ging ik naar Galveston Beach.

(more…)

By Marel Vrerink  /  July 27, 2019

Dag 5 – NASA Johnson Space Center

Het was “uitslapen” vandaag: we konden een half uur later uit bed :). In plaats van project en lezingen gingen we vandaag naar de NASA Johnson Space Center, waar we een tram tour hebben gehad, de Saturn V raket bedoeld voor Apollo 18 hebben gezien en in een gebruikte cockpit mochten zitten! We zijn ook bij de Mission Control Center langsgeweest en bij de Neutral Buoyancy Lab. Daarna hebben we het museum kunnen ontdekken.

‘s Avonds hebben we de Stargazing Party gehad, we hebben de fases van de maan gemaakt met oreo’s (yumm) en met telescopen naar nebulas, Jupiter en Saturnus gekeken!

 

-Marel

 

By Ian Rempkens  /  July 26, 2019

Dag 4 – Tex mex night 🇺🇸 🇲🇽

Vandaag begon net als elke schooldag met vroeg opstaan om 6:30 AM. Vandaag ben ik met mijn team vooral bezig geweest met het onderzoek naar life support systems. We moeten zorgen dat onze crew water, zuurstof, eten enz heeft op Mars. Hoe meer we onderzoeken hoe lastiger het lijkt te worden, dus hier gaat nog zeker wat tijd in zitten.

En vanavond was Tex mex night! Alle students, mentors en host families aten samen de Amerikaanse versie van Mexicaans eten.

Daarna was het tijd voor een kleine talentshow onder de students. Er werd gitaar of piano gespeeld en sommigen dansten of zongen. Ook ik werd naar voren gehaald om te zingen…. Wie het lief vraagt krijgt misschien een keer het filmpje te zien😂.

En dat was het wel weer voor vandaag…

Ian

By Marel Vrerink  /  July 25, 2019

Dag 3 – Houston Museum of Natural Science

Vandaag zijn we weer begonnen op de campus, met een lezing over propulsion systems. Ook hebben we de eerste goede overleggen binnen en tussen de teams kunnen starten, wat natuurlijk een beetje chaos werd met 47 man.

 

Na de lunch zijn we naar het Museum of Natural Science geweest, waar we een mission control en missie crew hebben nagespeeld. Vervolgens hebben we kunnen rondlopen in het museum; er waren veel interessante dingen, zoals een hologram van de maan!

 

‘s Avonds ben ik met mijn gastgezin naar de Kemah boardwalk geweest, mooi uitzicht op het water, maar ook leuke attracties!

-Marel

By Ian Rempkens  /  July 24, 2019

Dag 2 – match day

Vandaag begon met de bekendmaking van het team waar iedereen in zit. Voor Marel is het Maroon Team geworden en ik ga werken in Green Team. De belangrijkste taak van mijn team is het ontwerpen van de habitat op Mars en ervoor zorgen dat de crew er kan overleven.

Voordat we aan het werk gingen kregen we een teambuilding workshop, daarna was het tijd om na te denken over bijvoorbeeld het ontwerp van onze mission patch.

Aan het eind van de schooldag werden we weer allemaal opgehaald door ons gastgezin. We aten snel iets en gingen daarna door naar de voetbalwedstrijd. We moesten het als USS 2019 opnemen tegen het NASA all-stars team. Na een spannende wedstrijd (waarin Marel heeft gescoord) hebben we gewonnen met 7-6. Dit is de eerste keer dat de all-stars hebben verloren van het USS team!

Ian

By Marel Vrerink  /  July 23, 2019

Dag 1 – start Space School


Space School is begonnen!! Na vanochtend tijd te hebben gekregen om iets bij te slapen begonnen we om 11.30 met een lunch, waar we andere studenten konden ontmoeten en United Space School 2019 officieel is geopend. Na deze lunch zijn we met alle studenten naar de campus gegaan waar we de komende week onze lessen zullen hebben.

 

Eerste dag op Spaceschool met Echo, Emma en Sheetal

 

Na de lunch hadden we interviews, ze gingen ons vragen stellen om te kijken in welk team we het best zullen passen. Morgenochtend horen we in welk team we zitten :).

 

Tijdens de interviews hebben we gekletst en kaartspellen gespeeld met de anderen die moesten wachten.

 

Aan het eind van iedere dag zullen twee studenten de mascottes meenemen naar huis, wij (ik, Emma uit Ierland, Sheetal uit India en Echo uit Kentucky) hebben er vandaag een meegekregen: Moonglow. We hebben met haar gevoetbald en zijn naar een veels te groot tankstation (56 pompen!) genaamd Bucee’s geweest, ze vond het fantastisch!

Met Moonglow naar Bucee’s

 

Voetbal met Moonglow

 

Al met al was de eerste dag een groot succes!

 

-Marel

 

 

 

By Ian Rempkens  /  July 22, 2019

We zijn er!

Ja… We zijn er! De reis begon gisteren al om 5 uur ‘s ochtends, met de rit naar Schiphol. Daarna zaten we 10 uur in het vliegtuig tot 8 uur ‘s avonds Nederlandse tijd, en toen was het opeens weer 13:00 uur… (of eigenlijk 1 p.m. , daar moet ik nog aan wennen)

Op het vliegveld werden Marel en ik al opgewacht door mensen van USS en ontmoetten we Echo en Thomas uit Kentucky. Daarna reden we naar het huis van de Butlers waar we nog meer van de students ontmoetten. Daar werd iedereen één voor één opgehaald door de host families, Jeaustin uit Costa Rica werd samen met mij opgehaald door Don en Joanne Hogarth.

Daar aangekomen gingen we meteen afkoelen in het zwembad in de tuin, het is overdag minstens 30 graden Celsius en de lucht is heel vochtig. Even later was het na 24 uur wakker blijven eindelijk tijd om te gaan slapen, maar natuurlijk werd ik door de jetlag vanochtend alweer wakker om 4 uur sochtends….. En dat is de samenvatting van de lange reisdag!

Ian

By Marel Vrerink  /  July 12, 2019

Aftellen tot Houston

Op 21 juli zullen wij samen naar Houston vertrekken, maar voordat het zover is gekomen is er natuurlijk veel gebeurd. In deze eerste blog gaan we daarom vertellen over de wedstrijd ‘Countdown to Houston’ en alle voorbereidingen voor United Space School.

Countdown to Houston begon met de voorrondes op vijf verschillende scholen, deze zijn we allebei doorgekomen, waardoor we mee mochten doen aan de finale op de Universiteit Twente. Voor deze finale kregen we een hele brede opdracht: ‘Ontwerp je eigen satelliet missie’. Deze satelliet missie moest worden uitgewerkt in een verslag en nog eens krachtig worden gepresenteerd in een video van maximaal drie minuten. Marel had een satelliet bedacht die onderzoek zou doen naar de Kuipergordel en Ian ontwierp de Kessler Removal Satellites, satellieten die ruimtepuin opruimen. Bij de uitslag werden één voor één onze tickets omgedraaid en werd het duidelijk dat wij United Space School mochten gaan volgen!

Na het winnen en de blijdschap bij de finale begon het echte werk pas. In april kregen we de opdrachten die we moesten maken voordat we naar Houston gingen. Er zijn vijf teams (Blue, Green, Maroon, Red en Yellow), en ieder team had een serie aan opdrachten. Iedere week moesten we zo’n serie afkrijgen en inleveren.

De eerste opdrachten waren van Blue Team, het team dat gaat over de wetenschappelijke doelstelling van de missie en de ondersteunende apparatuur. De volgende opdrachten waren van Green Team, die gaat over het habitat op Mars en hoe de crew gezond gehouden kan worden. Hierna kwam Maroon over het landen en weer opstijgen vanaf Mars en vervolgens Red over de reismodule waarin de crew van en naar een baan om Mars zal reizen. De laatste van de teamopdrachten was Yellow, het team dat gaat over de Mission Control en het budget.

Na de teamopdrachten was het nog niet klaar: we moesten gaan bedenken wat we zouden gaan doen bij de Culture Faire! Bij de Culture Faire moeten we een maaltijd bereiden dat bij Nederland hoort en een typisch Nederlandse activiteit doen. Na overleg zijn we uitgekomen op het bereiden van een kapsalon en als activiteit gaan we de anderen laten spijkerpoepen.

De komende week zullen we naast het inpakken van onze spullen samen alvast een keer de kapsalon maken als allerlaatste voorbereiding. Als we dat hebben gedaan is het moment waarop we naar Schiphol zullen vertrekken eindelijk aangekomen! Tijdens ons verblijf in Houston zullen we om de beurt de blog bij houden en jullie meenemen in ons avontuur!